PSV laat zeven Academy-talent eerste profcontract tekenen, onder wie één Belg

PSV laat zeven Academy-talent eerste profcontract tekenen, onder wie één Belg

09-06-2021 14:47
3

Naar goede gewoonte zet PSV Eindhoven ook volgend seizoen weer in op de doorstroming van de eigen jeugd. In dat kader hebben deze week liefst zeven jongeren hun handtekening gezet onder een allereerste profcontract. Onder hen zit één Belg: Matteo Dams.

De zeventienjarige Dams ligt nu tot medio 2023 vast bij PSV, waar hij tot dusver dus uitkwam voor de Academy. De youngster mag je gerust een halve Nederlander noemen, want al sinds 2012 komt hij uit voor de Eindhovenaren. Vorig seizoen voetbalde Dams, een linksvoetige middenvelder die ook een rijtje achteruit kan spelen, voornamelijk bij de U17 van de club.

Dams, die geboren werd in Brasschaat, is overigens ook belofte-international voor ons land. De komende jaren krijgt hij de tijd en ruimte om te timmeren aan de grote doorbraak. PSV heeft zoals bekend een grote traditie van Belgische uitblinkers, maar de laatste tijd is dat minder het geval. Enkel Yorbe Vertessen maakt nog geregeld minuten. In vijftien optredens scoorde de aanvaller vorig seizoen twee keer.