Hazard zal misschien later ook eens denken: 'Dju, toen had ik meer moeten doen'

"Hazard zal misschien later ook eens denken: 'Dju, toen had ik meer moeten doen'"

09-06-2021 14:01
14

Op drie dagen van de eerste wedstrijd op het EK 2020 blijven de fans van de Rode Duivels met vraagtekens zitten rond Eden Hazard. Tegen Kroatië viel hij tien minuten in, maar oogde niet bepaald in topvorm. Het is een publiek geheim dat de dribbelaar niet meteen de grootste werkethiek heeft. Gilles De Bilde kan dat wel plaatsen.

In gesprek met Knack gaat de 50-jarige analist dieper in op de persoonlijkheid van Hazard. "Ik begrijp deels zijn nonchalance, maar hij zal later misschien ook wel eens denken: dju, toen had ik toch iets meer moeten doen", probeert De Bilde in het hoofd van de monsteraanwinst van Real Madrid te kijken. Met talent alleen kom je er niet, beseft de oud-aanvaller. 

Toch heeft Hazard enkele geweldige jaren gehad bij onder meer Lille OSC en Chelsea FC. Dat neemt niet weg dat dat laatste stapje ook fysieke en mentale opofferingen vragen. "De wereldtop bestaat natuurlijk uit zij die alles combineren", omschrijft De Bilde het kort. 

De gewezen Gouden Schoen weet waarover hij spreekt. Zelf slaagde hij er ook niet in om het maximale uit zijn carrière te halen. "'Ik wist dat ik met mijn instelling geen Cristiano Ronaldo zou worden. Hij komt als eerste toe op de club en vertrekt als laatste. Al twintig jaar lang", spreekt De Bilde zijn lof uit voor de Portugese ster. Zelf stelde hij zich tevreden met 'enkele flitsen', besluit hij nog.