Lastige start voor België? Hoe je het ook draait of keert: we zijn verzwakt

Lastige start voor België? "Hoe je het ook draait of keert: we zijn verzwakt"

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 13:29wo 09-06-2021 om 13:29

In 2018 pakte België brons op het WK. In 2021 hopen de Rode Duivels het nog beter te doen, maar dan op het EK. Dat wordt evenwel geen sinecure. Volgens enkele kenners wordt de groepfase mogelijk niet meteen een appeltje-eitje-ronde.

Zaterdag begint voor de Rode Duivels het EK met een match tegen Rusland. In de groepsfase is ons land sowieso gehavend. Axel Witsel kan nog niet meteen in actie komen. Verder zijn er vragen over de fitheid van onder meer Eden Hazard en Kevin De Bruyne. "De Belgen beginnen niet op hun sterkst. Hoe je het ook draait of keert: we zijn verzwakt", stellen Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana bij De Tribune van Sporza.

Natuurlijk moet de Belgische fans niet meteen wanhopen. Rusland, Finland en Denemarken krijgen nog altijd jongens zoals Thibaut Courtois en Romelu Lukaku tegen over zich. Hazard, De Bruyne en mogelijk ook Witsel kunnen misschien nog heel even gemist worden. “In principe worden we sterker wanneer het echte werk begint”, stellen de commentatoren.

Op het toernooi missen de Belgen volgens Vandenbempt wel één belangrijke kracht. "Vergeet niet dat we op het vorige toernooi de allerbeste Vincent Kompany hadden in de knock-outfase. Dan lever je kwaliteit in."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws