UPDATE: ‘Augsburg legt miljoenenbod neer bij KAA Gent voor Dorsch’

UPDATE: ‘Augsburg legt miljoenenbod neer bij KAA Gent voor Dorsch’

09-06-2021 11:44 Laatste update: 25-06-2021 07:20
23

Niklas Dorsch staat nu nog op de loonlijst van KAA Gent, maar de Duitser zou graag terugkeren naar eigen land. Aan interesse voor de middenvelder is er alvast geen gebrek.

Tijdens het EK U21 gooide Dorsch hoge ogen. Net zoals Lukas Nmecha van RSC Anderlecht schitterde de middenveldder van KAA Gent in de finale tegen Portugal. Dorsch werd zelfs verkozen tot Man van de Match.

Door zijn sterke prestaties op het EK is Dorsch een stap dichter bij zijn droom gekomen, (terug) spelen in de Bundesliga. In Duitsland wordt hij alvast aan enkele Bundesliga-clubs gekoppeld. Volgens Bulinews tonen Hertha BSC, Freiburg en Wolfsburg meer dan gewone interesse in Dorsch.

Voor 3,5 miljoen euro plukte KAA Gent Dorsch vorige zomer weg bij 1.FC Heidenheim 1846. Nu zou de marktwaarde van Dorsch op zo'n 6 miljoen euro liggen. Toch lijkt de kans groot dat men in de Ghelamco Arena de jackpot voor Dorsch willen. Bij de Buffalo's ligt de 23-jarige Dorsch nog tot medio 2024 onder contract.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws heeft Augsburg een bod van zeven miljoen euro neergelegd voor Niklas Dorsch. KAA Gent wil echter niet meteen toehappen omdat er verschillende clubs geïnteresseerd zijn. Dorsch ligt nog tot 2024 onder contract bij de Buffalo’s.