Claessens (ex-Club Brugge en KRC Genk) is nu T2: Onlangs bijgetekend

Claessens (ex-Club Brugge en KRC Genk) is nu T2: "Onlangs bijgetekend"

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 12:00do 10-06-2021 om 12:00

Laatste update: vrijdag 11 juni 2021 om 22:34vr 11-06-2021 om 22:34

Het EK staat voor de deur. Over amper twee dagen beginnen de Rode Duivels eraan tegen Rusland. Gert Claessens (49) heeft een speciale geschiedenis bij de Rode Duivels: hij werd getipt als joker voor het WK 1998, maar was er uiteindelijk niet bij.

Claessens stond nog in de basis in de belangrijke kwalificatiematch tegen Wales, waarin hij ook scoorde. Hij gaf ook twee assists in de barrages tegen Ierland. Het was dan ook een verrassing toen hij er niet bij was in de selectie van bondscoach Georges Leekens. Op het laatste moment viel hij samen met Michaël Goossens en Philippe Léonard af.

"Ik had op iets meer gehoopt", geeft hij aan bij VoetbalPrimeur.be. "Uiteraard had ik gewild dat het anders was gelopen. We waren toen met 26 man in de voorselectie. Iedereen hoopte wel op het WK toen, ik ook. Maar ja, het is zo gelopen en je kan de klok niet meer terugdraaien."

EK-favoriet?
Heel wat fans zien de huidige Rode Duivels als een favoriet voor het EK, maar Claessens bouwt voorbehoud in. "Ik ben toch wel iets voorzichtiger, om verschillende redenen. Eden Hazard is een groot vraagteken, net als Axel Witsel. Kevin De Bruyne zal wel terugkomen, maar voor mij zijn Hazard en Witsel toch cruciale spelers."

"Verdedigend zal het nog wel lukken als de drie basisspelers daar fit blijven, maar ik denk dat er andere ploegen zijn die meer kans maken dan de Rode Duivels. Ik schat Italië heel hoog in en sowieso ook Frankrijk. Bovendien is Portugal ook niet te onderschatten."

Claessens geniet wel enorm van de huidige ploeg als iedereen fit is. "Ik ben wel iemand die Witsel heel graag ziet spelen, en De Bruyne, Lukaku en Eden Hazard in grote vorm natuurlijk. We hebben wel een aantal spelers die er bovenuit steken, het is te hopen dat die mannen het verschil gaan kunnen maken."

Torpedo
Claessens zat lange tijd niet meer in de voetbalwereld, maar keerde vorig jaar terug als T2 van amateurclub Torpedo Hasselt. "Ik heb nooit beoogd om trainer te worden of iets te doen in het voetbal, maar bij Torpedo was een assistent gestopt en zochten ze iemand. T1 Alain Hermans is een goede kameraad van mij, en zo ben ik toch hulptrainer geworden. Onlangs heb ik dan een nieuw contract kunnen tekenen voor drie jaar."

Door de coronacrisis kon Claessens echter nog niet veel doen. "Het is rap gedaan geweest. Wij zijn nu stilletjes aan terug aan het opstarten en hebben vandaag (dinsdag, red.) onze derde training. Een beetje balgevoel, om het terug gewoon te worden. Dan lassen we een pauze van drie weken in en beginnen we terug aan het seizoen. Hopelijk voor een vol seizoen", lacht Claessens.

Claessens traint nu dus in Eerste Provinciale, maar een leven als profcoach ziet hij niet zitten. "De ambitie om samen hogerop te geraken heb ik misschien wel, met Torpedo dan. Maar ik heb niet de ambitie om hoofdtrainer te worden, ik voel me beter als hulptrainer."

Bovendien heeft Claessens ook nog een gewone job naast zijn voetballeven. "Ik werk ook nog bij Sport Vlaanderen, waar ik de logistieke dienst verzorg. Het verdelen van de cursussen over heel Vlaanderen, dat regel ik. Binnenkort gaan we dat digitaliseren en doe ik vooral bureauwerk", besluit hij. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws