Voorzitter Beerschot legt keuze Maes/Still uit: “Krediet niet enorm”

Voorzitter Beerschot legt keuze Maes/Still uit: “Krediet niet enorm”

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 16:26wo 09-06-2021 om 16:26

Beerschot heeft ervoor gekozen om Will Still te laten gaan en Peter Maes aan te stellen als hoofdtrainer. Voorzitter Walter Damen laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over die beslissing.

Beerschot koos Maes voor zijn ervaring. "Hij heeft al heel mooie resultaten neergezet en kent het voetbal door en door. Met Will Still hadden we een bekwaam iemand in huis, maar hij heeft nog niet die ervaring. Soms moet je mensen ook voor iets behoeden. Qua talent, inzicht en passie schrijf ik Will heel hoog aan.”

Volgens Damen was het een risico om met Still verder te gaan. “Maar het was een risico om langer met hem door te gaan als T1. Het aanvoelen van onze supporters zei ons dat Wills krediet niet enorm groot was. Will heeft op een heel ongelukkig moment moeten overnemen en alle omstandigheden in acht genomen heeft hij het zeer goed gedaan.”

Het risico zat erin dat Beerschot in een crisis aan het nieuwe seizoen zou starten. “Maar als we met Will het nieuwe seizoen zouden beginnen met nul op zes, dan was er al direct een crisis rond de trainer. Als we onder Peter Maes onze eerste twee matchen verliezen, zal de kritiek meer naar het bestuur gericht zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws