Borkelmans over Nilis: “Zo wordt er in België omgesprongen met ex-spelers”

Borkelmans over Nilis: “Zo wordt er in België omgesprongen met ex-spelers”

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 10:13wo 09-06-2021 om 10:13

Luc Nilis mocht stage doen bij RSC Anderlecht, maar kreeg uiteindelijk geen contract. Nu zit de voormalige aanvaller met Vital Borkelmans bij Jordanië.

Tegenover Het Laatste Nieuws laat Borkelmans zich uit over het voorval met Nilis en Anderlecht. "Wij zagen op een bepaald moment dat Luc Nilis bij Anderlecht aan de slag leek te gaan, maar ook hoe ze met hem omgingen. Om te beginnen laat je iemand die zoveel betekend heeft voor Anderlecht geen stage doen. Dat vond ik onrespectvol.”

Borkelmans ziet een patroon in België. “Zo wordt er in België wel meer omgesprongen met grote ex-spelers. Enzo Scifo werd bij de bond afgeserveerd omdat hij geen Nederlands sprak, terwijl de helft van het bondsbestuur zelf geen woord Nederlands spreekt.”

Uiteindelijk werken de ex-Rode Duivels nu samen. “Toen we hoorden wat er bij Anderlecht met Luc gebeurde, heb ik meteen de telefoon gepakt. Luc heeft een overeenkomst getekend tot eind juni, dan wordt beslist of hij er nog twee jaar bij krijgt”, aldus Borkelmans.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Borkelmans hier gelijk?

Ja
72%
Nee
28%
(264 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws