'Spanje B' kent geen enkel probleem, Frankrijk ziet Benzema uitvallen

08-06-2021 23:15
8

Jong Spanje heeft dinsdagavond een oefenduel gewonnen van Litouwen. De Onder 21-ploeg moest spelen, omdat de selectie van het 'grote' Spanje in quarantaine zit na de coronabesmetting van Sergio Busquets. Frankrijk heeft ook een overwinning geboekt op Bulgarije, maar verloor daar wel Karim Benzema bij.

Spanje - Litouwen 4-0
Bij de Spanjaarden stonden er maar liefst tien debutanten in de basis: Bryan Gil was de enige speler die al eerder een interland voor het Spaanse elftal speelde. Desondanks won de ploeg vrij eenvoudig van Litouwen. In de derde minuut van de wedstrijd bracht verdediger Hugo Guillamón de Spanjaarden al op 1-0, door een afvallende bal raak te schieten. Een dikke tien minuten later maakte Brahim Díaz de 2-0, wat ook de ruststand was.

In de tweede helft bepaalde (Jong) Spanje de einduitslag op 4-0. Juan Miranda en Javi Puado pikten ook hun doelpuntje mee. Daarmee sluit Spanje de laatste oefenwedstrijd voordat het EK van start gaat, toch nog enigszins positief af. Op het eindtoernooi treft de ploeg Zweden, Polen en Slowakije in de groepsfase.

Frankrijk - Bulgarije 3-0
Antoine Griezmann zorgde in de 29ste minuut voor het meest spectaculaire moment van de wedstrijd: de FC Barcelona-aanvaller schoot de bal namens Frankrijk met een omhaal tegen de touwen: 1-0. Nog geen tien minuten later sloeg de stemming echter om bij de Fransen: Real Madrid-aanvaller Karim Benzema kwam verkeerd terecht bij een botsing met een Bulgaar, waarna hij het veld moest verlaten. Op het oog lijkt de blessure van Benzema niet mild, waardoor zijn EK mogelijk op de tocht staat.

De vervanger van Benzema, Olivier Giroud, liet in de tweede helft ook zien wat hij kan. De spits van Chelsea scoorde twee fraaie treffers, waarmee hij de eindstand op 3-0 bepaalde. Na de overwinning op de Bulgaren, kan Frankrijk zich volledig focussen op het EK. Daarin zal de ploeg van Didier Deschamps het opnemen tegen Duitsland, Portugal en Hongarije.