Suarez kon van Anderlecht naar Barcelona verhuizen: Guardiola belde

Suarez kon van Anderlecht naar Barcelona verhuizen: "Guardiola belde"

08-06-2021 21:00
8

RSC Anderlecht heeft in de eigen kern al flink wat jongens gehad die via paars-wit de stap hebben kunnen zetten naar sterke buitenlandse ploegen. Ook Matias Suarez kon dromen van een stap naar de absolute stop, zo onthult hij nu.

De voormalige publiekslieveling van Anderlecht was één van de grote sterkhouder bij paars-wit en werd ook een grote toekomst voorspeld. Door zijn prestaties werd hij ook gevolgd door enkele buitenlandse clubs. Eén van die clubs blijkt Barcelona geweest te zijn. "Toen ik bij Anderlecht speelde belde Guardiola naar mijn makelaar", vertelt Suarez bij Deportivo IP en TNT Sports.

"Het ging toen over een transfer richting Barcelona", gaat de Argentijn verder. Zover kwam het echter niet. "Het ging niet door, en meer kan ik er ook niet over zeggen", blijft Suarez nog geheimzinnig.

Suarez speelde van 2008 tot 2016 voor Anderlecht. Tot en met 2012 was hij ook een sterkhouder voor paars-wit, maar daarna kreeg hij te kampen met blessures en werd hij nooit meer de oude in België. Hij keerde in 2016 terug naar Argentinië en speelt sinds 2019 voor topclub CA River Plate.