Ceulemans over EK-bubbel: “Bij jongens die niet spelen kan het knagen”

Ceulemans over EK-bubbel: “Bij jongens die niet spelen kan het knagen”

08-06-2021 20:45
2

Zaterdag beginnen de Rode Duivels aan het EK met een wedstrijd tegen Rusland. Voor dat EK zitten de Rode Duivels in een speciale EK-bubbel. Daardoor zullen ze hun geliefden wellicht een lange tijd moeten missen. Jan Ceulemans weet alvast hoe dat voelt. “In principe weet je waar je aan begint en moet je de knop omdraaien.” 

Dat vertelde Ceulemans bij Sporza. Hij is ervan overtuigd dat die bubbel niet op elke speler hetzelfde effect zal hebben. “Het hangt af van het karakter van de spelers.” Al denkt hij dat het niet zo’n groot probleem zal vormen voor de meesten. “Ze zijn het ook gewoon: ze zijn constant van huis met hun club, terwijl dat in onze periode niet bestond. Het zal wel meevallen.”

Ceulemans was er onder andere bij op het succesvolle WK in Mexico van 1986. “Voor jongens die spelen, geeft zo'n isolement weinig of geen problemen. Bij bankzitters of spelers in de tribune kan dat wel knagen.” Afgelopen WK mocht de familie wel eens op bezoek komen. “Nu mag een dagje met de familie niet door omstandigheden. Iedereen zal zich daar wel naar schikken.”