Joos spaart Rode Duivel Hazard niet: 'Hij was gewoon slecht'

Joos spaart Rode Duivel Hazard niet: 'Hij was gewoon slecht'

08-06-2021 17:16
9

De Rode Duivels beginnen zaterdag aan het EK tegen Rusland en in tussentijd moet nog beslist worden wie aan de aftrap zal verschijnen. Zo is het nog onduidelijk of Eden Hazard al een volledige wedstrijd kan spelen. Filip Joos vreest alvast voor de paraatheid en de vormcurve van Hazard.

Na meer dan 500 dagen kreeg Hazard nog een speelminuten bij de Rode Duivels. Hij speelde niet meer dan tien minuutjes en is duidelijk nog zoekende naar de goede vorm. Ook Joos was helemaal niet onder de indruk van Hazard.

"Ik draag Hazard in mijn hart, want hij heeft me geweldige voetbalmomenten bezorgd, maar op dit moment heeft Hazard het nog niet", klonk het in de Sporza-podcast De Tribune. "Zijn invalbeurt tegen Kroatië was alles wat hij niet is. Samengevat: gewoon slecht", gaf Joos toe.

Of we Hazard ook vaak op het EK te zien zullen krijgen, is nog maar de vraag. Roberto Martinez gaf aan dat we de beste Hazard te zien zullen krijgen, maar Joos twijfelt daar sterk over. Hij had de aanvaller van Real Madrid mogelijk zelfs niet meegenomen. "Hazard en ook Witsel thuislaten is een optie die verdedigbaar was", aldus Joos.

"Ik begrijp wel dat Roberto Martinez het niet doet. Maar Luis Enrique (de Spaanse bondscoach, die Sergio Ramos om gelijkaardige redenen passeerde, red.) had ze thuisgelaten. Het is een duivels dilemma", besluit de analist.