Lukaku ziet amper acties tegen racisme: Is nog nooit zo erg geweest

Lukaku ziet amper acties tegen racisme: "Is nog nooit zo erg geweest"

08-06-2021 16:01 Laatste update: 16:02
39

Romelu Lukaku heeft in een gesprek met CNN Sport zich stevig uitgelaten over de strijd tegen racisme. De Rode Duivel ziet nog steeds heel wat racisme op sociale media en op straat, maar ziet ook amper acties tegen die gebeurtenissen.

In het verleden kregen flink wat spelers al te maken met racisme, maar volgens Lukaku krijgen heel wat voetballers er nu dagelijks en constant mee te maken. “Ik denk dat racisme in het voetbal nooit zo erg was", geeft hij aan.

De aanvaller van Internazionale weet ook hoe dat komt. "Door sociale media. Ik begrijp volledig waarom Thierry Henry stopte met het gebruiken van sociale media. De bedrijven die dat reguleren moeten in staat zijn om meer te doen."

Hij viseert social mediabedrijven, die amper actie ondernemen, maar ook de voetbalorganen doen volgens Lukaku amper iets tegen racisme. "Ik zie veel campagnes en dat soort zaken, maar echte acties worden niet ondernomen", aldus Lukaku.

Lukaku maakt ook meteen de vergelijking met de Super League, waar flink wat protest tegen kwam vanuit de voetbalwereld. "Toen die werd aangekondigd waren de voetbalfans zeer snel om hun ongenoegen te uiten op Twitter en te gaan protesteren op straat. Pas op: ook ik wilde geen Super League. Maar waarom niet dezelfde reactie met evenveel energie als het om racisme gaat", vraagt de in Antwerpen geboren spits zich af.