Waarom Chadli meegaat naar het EK: Een cadeau voor elke coach

Waarom Chadli meegaat naar het EK: "Een cadeau voor elke coach"

08-06-2021 13:30
18

Bondscoach Roberto Martinez deed in mei de wenkbrauwen fronsen door Nacer Chadli te selecteren voor het EK. Georges Leekens vindt het echter een logische keuze. Chadli is volgens hem een cadeau voor iedere coach. 

Leekens liet Chadli zelf debuteren bij de Rode Duivels in 2011. "Nacer is geen risico", vertelt hij in De Morgen. "Sterker nog: hij is een cadeau voor elke coach. Kijk, Nacer is niet alleen een nuttige, ervaren en heel polyvalente voetballer, maar ook een charmante jongen die goed in de groep ligt."

Als stille kracht kan Chadli een groot verschil maken. "We zullen sneller over De Bruyne, Eden en Lukaku spreken, maar spelers zoals Chadli heb je ook nodig. Hij weet hoe het is om een groot toernooi te spelen. En wat zijn rol ook is, hij vult ze in zoals het hoort."

Chadli kan ook op verschillende posities uit de voeten. "Zet Chadli op de 8 of de 10 en hij zal de coach evenmin ontgoochelen. Omdat hij goed het spel leest en perfect weet wat zijn taken zijn. Ik heb hem nog maar weinig echte fouten zien maken – Nacer voelt de situaties goed aan", benadrukt Leekens nog.