Van Damme helpt werkloze spelers: Een fantastisch initiatief

Van Damme helpt werkloze spelers: "Een fantastisch initiatief"

08-06-2021 13:45
3

Op het einde van dit seizoen gaan er weer heel wat spelers werkloos worden. De contracten lopen namelijk vaak af op 30 juni. Free Pro Players FC wil die spelers steunen en krijgen hulp van 'special ambassador' Jelle Van Damme. 

Van Damme zocht zelf maanden naar een club na het faillissement van Sporting Lokeren. Uiteindelijk stopte hij met voetballen. Nu wil Van Damme zich op deze manier inzetten voor andere voetballers die zonder club zitten. 

"Wie op zoek is naar een nieuwe club, moet in professionele omstandigheden zijn conditie onderhouden, om niet uit de boot te vallen. Dit is een fantastisch initiatief voor spelers die nog in het vak willen blijven. In groep onder begeleiding op niveau werken is altijd beter dan op je eentje, want het betreft toch een ploegsport", laat Van Damme noteren bij Sport/Voetbalmagazine.

Concreet kunnen alle werkloze profvoetballers zich vanaf 1 juli melden om mee te trainen. De trainingen zullen worden gedaan door coach Karel Fraeye, ex-coach van onder meer Lokeren. Er is wel één voorwaarde: de spelers die zich aanmelden moeten in het afgelopen seizoen een contract hebben gehad in 1A, 1B of Eerste Nationale.