Courtois is openhartig: Euro 2016 heeft me mijn relatie gekost

Courtois is openhartig: "Euro 2016 heeft me mijn relatie gekost"

08-06-2021 12:15 Laatste update: 12:21
13

Het VRT-programma 'Het EK van de Duivels' kwam maandagavond terug op Euro 2016. Dat toernooi werd een bittere pil voor de Rode Duivels, die verrassend werden uitgeschakeld door Wales. Thibaut Courtois heeft dat nog altijd niet volledig verwerkt. 

Courtois was tijdens dat toernooi duidelijk niet de beste vriend van bondscoach Marc Wilmots. Na de nederlaag tegen Italië in de groepsfase vertelde Courtois al dat de Belgen tactisch overklast werden. Tegen Wales gingen de Belgen helemaal kopje onder met 1-3.

"Wat mij tijdens die match stoorde, was dat we het al vaak moeilijk hadden gekregen tegen Wales omdat ze 3-5-2 speelden", legt Courtois uit. "Tegen zo'n ploegen moet je weten hoe druk te zetten. Als er dan twijfel is, komt er altijd iemand vrij bij hen en kan je de bal niet afpakken. Maar als speler moet je de visie van de trainer volgen. Een speler kan niet aan de coach zeggen hoe hij moet spelen."

Courtois was weken na het toernooi nog altijd heel prikkelbaar. "Ik had bijvoorbeeld ook geen zin meer om op vakantie te gaan en zo. Zonder er dieper op in te gaan: ik denk dat Euro 2016 mij mijn relatie heeft gekost. Ik was anders, prikkelbaar, teleurgesteld. Als je op dat moment niet teleurgesteld bent, dan is er ook iets mis met je."