Vlap (Anderlecht) over Kompany: Je hoeft me niet alles te vertellen

Vlap (Anderlecht) over Kompany: "Je hoeft me niet alles te vertellen"

08-06-2021 11:00
17

Michel Vlap moet na een uitleenbeurt aan Bielefeld terugkeren naar Anderlecht. De vraag is nu of coach Vincent Kompany hem een nieuwe kans geeft. Vlap heeft alvast gemengde gevoelens bij die samenwerking. 

"Bij mij geldt één ding: je moet me niet te veel vertellen", geeft Vlap aan bij Voetbal International. "Ik moet gewoon op intuïtie en gevoel spelen. Je moet me niet te veel zeggen waar ik moet lopen en waar ik in de box moet zijn. Dat voel ik zelf wel. Overladen wil ik het niet noemen, maar het was wel af en toe veel informatie. Over hoe alles moest."

Vlap heeft echter ook respect voor Kompany.  "Hij legde het wel zo uit dat hij doorging tot iedereen het begreep. En als het niet goed was op het veld, bleven we ook doortrainen tot het wel goed was. Daar vond ik Kompany heel sterk in. Hoe hij zijn voetbalideeën wilde delen en het bij de spelers in de hoofden wilde krijgen. Dat vind ik knap."

Vlap heeft bij Anderlecht nog een contract lopen tot de zomer van 2024. Bij Bielefeld kwam de Nederlander ook niet verder dan één doelpunt en één assist.