Witsel kan niet op tegen Kanté, vindt Joos: Dan zijn we toch van het padje af?

Witsel kan niet op tegen Kanté, vindt Joos: "Dan zijn we toch van het padje af?"

07-06-2021 22:00
12

Ondanks de geruststellende 1-0-uitzwaaizege tegen Kroatië blijven er nog enkele vraagtekens rond de Rode Duivels hangen. Het herstel van Axel Witsel is één van de hete hangijzers. Roberto Martinez is vastbesloten om de controleur in de loop van het EK in zijn ploeg te passen, maar Filip Joos begrijpt niet waarom dat een prioriteit hoeft te zijn.

In De Tribune windt Joos zich op over de aanpak rond Witsel, die de voorbije maanden een race tegen de klok afwerkte om fit te zijn voor het EK. De communicatie van Martinez, die op persconferenties vaak aandacht besteedt aan zijn ontbrekende middenvelder, bevalt de journalist niet. "Ik vind dat er te veel aandacht aan hem wordt gegeven. Als coach zou ik het niet doen om een afwezige zo belangrijk te maken", geeft hij advies.

Joos vindt bijvoorbeeld dat Leander Dendoncker het uitstekend deed tegen Kroatië. Bovendien moeten de kwaliteiten van Witsel ook niet overschat worden, klinkt het. Hij maakt de vergelijking met N'Golo Kanté. "Ik las dat Martinez Witsel vergeleek met Ngolo Kanté. Dan zijn we toch van het padje? Als je Kanté mist, dan mag je als bondscoach zeggen dat je echt iemand mist", is Joos stellig. 

Kanté werd onlangs nog uitgeroepen tot Man van de Match in de finale van de Champions League, die hij won met zijn ploeg Chelsea FC. Deze zomer wordt de middenvelder ongetwijfeld een steunpilaar in het Franse elftal. Dat gaat na een wereldtitel in 2018 nu op zoek naar een Europese triomf.