'Nmecha op weg naar Anderlecht? Goed teken dat City niet verlengd'

'Nmecha op weg naar Anderlecht? Goed teken dat City niet verlengd'

07-06-2021 20:47
22

Lukas Nmecha maakte afgelopen seizoen furore in de Jupiler Pro League, ook zijn prestaties in het Europees Kampioenschap Onder 21 spreken boekdelen. Waar de toekomst van de spits ligt is nog onduidelijk. Door zijn goede prestaties stijgt zijn marktwaarde maar dat is in het nadeel van RSC Anderlecht.

Jonas De Roeck voormalig assistent-trainer van RSC Anderlecht sprak met Sporza over de Duitse jonge spits. "Voor zijn persoonlijke ontwikkeling is het beter dat hij nog een jaartje bij Anderlecht blijft", zegt De Roeck. "Hij blijft dan in zijn vertrouwd nest en hij weet dat de club 100 procent in hem gelooft. Lukas merkt ook dat Anderlecht zich als club in positieve zin aan het ontwikkelen is. Hij kan daar deel van uitmaken", vertelt De Roeck.

Nmecha weet echter nog niet waar zijn toekomst ligt, hij is momenteel einde contract bij Manchester City en het ziet er niet naar uit dat dat contract verlengd zal worden. Anderlecht zou graag Nmecha definitief inlijven maar of dat financieel haalbaar is valt af te wachten. "City zag hem vooral als een investering en zij zullen nu misschien willen cashen. Dat City zijn contract niet wil verlengen, speelt niet in de kaart van Anderlecht. De vraag is of Anderlecht die financiële inspanning wil leveren voor Nmecha. Maar door de prestaties van de voorbije weken is dat misschien moeilijker en moeilijker geworden", aldus De Roeck.