Huysegems (39) waarschuwt Rode Duivels: Frankrijk en... Nederland

Huysegems (39) waarschuwt Rode Duivels: "Frankrijk en... Nederland"

08-06-2021 12:00 Laatste update: 16:44
14

Bij VoetbalPrimeur.be volgen we het EK natuurlijk op de voet, maar ook heel wat ex-Rode Duivels zitten er nog kort op. Dat geldt ook voor Stein Huysegems (39), die zelf vijftien interlands voor ons land heeft afgewerkt.

"Ik zie de Belgen zeker als medetopfavoriet", benadrukt Huysegems bij VoetbalPrimeur.be. "Of ze de absolute topfavoriet zijn, dat zal ervan afhangen of Kevin De Bruyne en Eden Hazard fit gaan zijn. Frankrijk gaat in mijn ogen onze grootste concurrent worden. Ze hebben een heel goede selectie, zeker nu Karim Benzema is teruggekeerd. Ze geven mij toch een heel sterke indruk. En Nederland zou ik ook zeker niet onderschatten."

Huysegems voelt nog altijd een band met het elftal. Hij heeft dan ook nog gespeeld met verschillende Rode Duivels. "Ik heb nog gespeeld met Eden Hazard, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Met Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne heb ik nog bij KRC Genk gezeten. Dat zijn toch de spelers waar ik het meest naar kijk. Met hen heb ik zeker een grotere band dan met de andere spelers, maar ook Lukaku doet het bijvoorbeeld fantastisch. Hij heeft veel kritiek gekregen, maar zijn statistieken zijn gewoon ongelooflijk. Het is geweldig wat hij neerzet."

Zelf speelde Huysegems vijftien keer mee bij de Rode Duivels, maar een WK of EK zat er helaas niet in voor hem. "Het zijn mooie herinneringen, maar het was natuurlijk niet de beste periode van de Rode Duivels. Ik denk niet dat we toen veel wedstrijden gewonnen hebben. Het was mooi geweest om een groot toernooi mee te maken, maar ik kijk toch met een positief gevoel terug. Het is jammer, maar ik ben nog altijd superblij dat ik het shirt van de Rode Duivels heb kunnen dragen."

Eerste stappen als coach
Huysegems werkt nu als postbode, maar maakte dit seizoen toch een (bescheiden) terugkeer in het voetbal. Hij traint namelijk de U11 bij Westerlo. Een job als hoofdtrainer ziet hij echter niet zitten.

"Ik train mijn eigen zoon bij de U11, volgend jaar schuif ik door naar de U12. Ik heb niet de bedoeling om ergens hoofdtrainer te worden, ik ben heel graag jeugdtrainer en heb er veel plezier mee. Maar het is zeker niet het plan om daar in door te groeien of om stappen te zetten om ergens hoofdtrainer te worden", maakt hij duidelijk.