Martinez beurt Lokonga op: Grote woorden maar hij kan zo goed als Witsel worden

Martinez beurt Lokonga op: "Grote woorden maar hij kan zo goed als Witsel worden"

07-06-2021 18:45
16

Roberto Martinez laat er geen twijfel meer over bestaan. Axel Witsel zal 100% zeker deel uitmaken van de selectie op het EK. Dat betekent slecht nieuws voor reserve Sambi Lokonga, de Anderlecht-speler valt af. De bondscoach had echter opbeurende woorden voor de middenvelder.

Lokonga trainde de afgelopen dagen gewoon mee met de Rode Duivels. Dat had natuurlijk veel te maken met de mogelijke afwezigheid van Axel Witsel. Nu de blessure van Witsel gunstig lijkt te evolueren heeft Martinez definitief de knoop doorgehakt. Witsel trekt mee naar het EK. Goed nieuws voor ons land, al zal Lokonga toch een beetje balen. De Anderlecht-speler was als diens vervanger aangeduid mocht het EK toch te vroeg komen voor Witsel.

Bondscoach Martinez had echter bijzonder veel lof over voor Lokonga. "Hij moet dit niet als slecht nieuws beschouwen. De ervaring die hij hier de laatste dagen heeft opgedaan zal hem tot een betere speler vormen. Hij krijgt nu de kans om op vakantie te gaan en volgend seizoen sterker terug te keren. Ook bij de Rode Duivels", aldus Martinez tegenover Sporza.

Verder liet de bondscoach ook doorschemeren dat Lokonga mogelijk op termijn een belangrijke speler wordt bij de nationale ploeg. "Zijn potentieel bij de Rode Duivels is op het niveau van Witsel. Dat zijn grote woorden maar dat is zijn potentieel", besluit Martinez hoopgevend.