Samenwerkingsverband op komst? ‘Nederlandse club praat met Genk en Club’

Samenwerkingsverband op komst? ‘Nederlandse club praat met Genk en Club’

07-06-2021 17:45
2

Zien we binnenkort enkele talenten van Club Brugge en KRC Genk bij het Nederlandse Go Ahead Eagles rondlopen? Die kans bestaat. De verschillende clubs zijn in gesprek met elkaar om een samenwerkingsverband op te zetten.

De samenwerking zou er voor zorgen dat beloftevolle spelers van Genk en Club Brugge ervaring mogen opdoen bij de Nederlandse promovendus. Go Ahead Eagles houdt echter verschillende pistes open. Zo lopen er ook gesprekken met enkele andere clubs omtrent een mogelijke samenwerking.

"Er wordt met Genk en Club Brugge gesproken maar ook met Frankfurt en Leipzig. Ook in Engeland voeren we gesprekken", vertelt Alex Kroes, hoofdaandeelhouder bij de club, aan ESPN. "Er wordt vooral gesproken over het uitwisselen van spelers. Toptalenten van grotere clubs die dicht bij het eerste elftal aanleunen mogen zich bij ons in de voorbereiding laten zien. Als de ontwikkeling sneller gaat dan verwacht dan mogen de spelers terug naar hun club", vervolgt Kroes.

De beloftevolle spelers van Club en Genk zouden bij een mogelijke samenwerking alvast kunnen uitkomen in de Eredivisie. Go Ahead Eagles slaagde er het afgelopen seizoen in om te promoveren na een tweede plek in de rangschikking.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie