Wordt Doku de revelatie bij de Rode Duivels? Hij is een troef voor onze ploeg

Wordt Doku de revelatie bij de Rode Duivels? "Hij is een troef voor onze ploeg"

07-06-2021 17:00
17

Wordt Jeremy Doku de revelatie op het EK bij de Rode Duivels? De 19-jarige flankaanvaller staan aan de vooravond van zijn eerste grote tornooi. Bondscoach Roberto Martinez heeft er alvast veel vertrouwen in.

Momenteel staat de teller van Doku op slechts acht caps bij de nationale ploeg. Dat was echter genoeg om Martinez te overtuigen de pijlsnelle aanvaller op te nemen in de selectie. De bondscoach lijkt zich die beslissing alvast niet te beklagen.

"We zagen tijdens de interlandbreak in maart al dat Jeremy onze ploeg veel kan bijbrengen", citeert Het Laatste Nieuws de bondscoach. "Ik ben echter onder de indruk hoeveel hij is verbeterd. Zijn niveau is alleen maar gestegen. Hij is een troef", aldus een lovende Martinez.

Doku zal op het EK de goede lijn proberen door te trekken. Zo had hij ook in clubverband er een goed seizoen op zitten. Bij het Franse Rennes was hij steevast een vaste basisklant. Die rol lijkt bij de Duivels nog iets te vroeg te komen. Martinez lijkt de komende weken echter wel te rekenen op de kwieke flankaanvaller.