'KRC Genk meer dan 100 miljoen euro waard, Club Brugge duurste jonkie ter wereld'

'KRC Genk meer dan 100 miljoen euro waard, Club Brugge duurste jonkie ter wereld'

07-06-2021 15:16
4

Het seizoen is voorbij en we kunnen dus ook uitkijken naar de transferperiode. Dat betekent ook dat er kan teruggeblikt worden naar het seizoen en de transferwaardes van enkele spelers verhogen of verlagen. Dat werd nu ook gedaan door de gespecialiseerde website Transfermarkt.

Voor aanvang van het seizoen was Club Brugge nog het enige Belgische team met een totale teamwaarde van meer dan honderd miljoen euro. Na het sterke seizoen van Genk hebben ook de Limburgers ook een teamwaarde van meer dan honderd miljoen euro.

Het zag de waardes van enkele spelers stijgen, zoals Paul Onuachu. Hij is nu twintig miljoen euro waard, maar is daarmee nog steeds niet de 'meest waardevolle' speler in ons land. Die eer is weggelegd voor Noa Lang, die een waarde heeft van 22 miljoen euro.

In totaal zagen maar liefst tien basisspelers hun transferwaardes stijgen bij KRC Genk. Onder andere Theo Bongonda (+ twee, naar elf miljoen), Daniel Munoz (+ twee, naar acht miljoen) en Kristian Thorstvedt (+3,5, naar zes miljoen euro) zijn de meest opvallende stijgers.

De duurste ploeg
De meest waardevolle ploeg van het land blijft echter Club Brugge, met 137,75 miljoen euro aan spelersmateriaal. De duurste is Noa Lang met zijn 22 miljoen. Opvallend, Club Brugge heeft ook de duurste speler ter wereld die geboren is in 2005. Die eer is voor Noah Mbamba, die mocht debuteren tegen KRC Genk en nu 800.000 euro waard is.

Verder zagen ook heel wat jonge spelers hun transferwaarde stijgen. Onder andere Anouar Ait El Hadj (RSC Anderlecht), Lukas Nmecha (Manchester City/Anderlecht), Michel-Ange Balikwisha (Standard), Ike Ugbo (Cercle Brugge) en Hugo Siquet (Standard) zagen hun waardes stijgen.

Daling
Toch zijn er ook spelers die het voorbije niet wisten te overtuigen en dat ook zien in hun marktwaarde. Onder andere Anderson Niangbo (KAA Gent), Kaveh Rezaei (Sporting Charleroi/Cub Brugge), Maxime Lestienne (Standard) en Abdoulay Diaby (RSC Anderlecht) zagen hun waarde terugvallen.

De top tien:

1. Noa Lang (Club Brugge) - 22 miljoen euro (+2 miljoen)

2. Paul Onuachu (KRC Genk) - 20 miljoen euro (+3 miljoen)

3. Charles De Ketelaere (Club Brugge) - 16 miljoen euro (-)

4. Roman Yaremchuk (AA Gent) - 15 miljoen euro (+2 miljoen)

5. Hans Vanaken (Club Brugge) - 13 miljoen euro (-2 miljoen)

-. Odilon Kossounou (Club Brugge) - 13 miljoen euro (+1 miljoen)

7. Albert Sambi Lokonga (Anderlecht) - 12 miljoen euro (-)

-. Zinho Vanheusden (Standard) - 12 miljoen euro (-)

-. Lukas Nmecha (Anderlecht) - 12 miljoen euro (+4 miljoen)

10. Jhon Lucumi (KRC Genk) - 11 miljoen euro (-)

--. Theo Bongonda (KRC Genk) - 11 miljoen euro (+2 miljoen)

--. Yari Verschaeren (Anderlecht) - 11 miljoen euro (-)