Vandenbempt staat te kijken van Rode Duivel: Een echte patron

Vandenbempt staat te kijken van Rode Duivel: "Een echte patron"

07-06-2021 13:00
10

De Rode Duivels zetten zondag een mooie prestatie neer tegen Kroatië. Ook Youri Tielemans had daar een belangrijk aandeel in. Volgens Peter Vandenbempt wordt hij één van de spilfiguren van de komende generatie Rode Duivels

"Tielemans is voor mij de speler die de brug slaat en zal slaan tussen de de oude en de nieuwe generatie", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Hij is een echte patron op het middenveld ook. Dat was natuurlijk wel bepalend voor voor het hogere niveau van de Belgen gisteren."

Tielemans nam het heft meteen in handen. "Hij heerste en verdeelde op het middenveld. Hij ontlastte Dendoncker, maakte hem beter en duwde hem ook in een voor hem beter geschikte rol. Zoals hij daar de lakens uitdeelde, sterk aan de bal, goed positiespel, duels ook, voortdurend in de coaching ondanks zijn toch nog jonge leeftijd: dat was indrukwekkend."

Axel Witsel raakt zeker nog niet speelklaar voor de openingsmatch tegen Rusland van komende zaterdag. De kans is dus heel groot dat we dan opnieuw de tandem Tielemans-Dendoncker ziet op het middenveld.