Anderlecht, Club Brugge, Gent en Genk leverden zondag kampioenen af

Anderlecht, Club Brugge, Gent en Genk leverden zondag kampioenen af

07-06-2021 10:30
6

Er wordt al eens lachend gedaan over het niveau van de Belgische competitie. Toch loopt er in de Jupiler Pro League heel wat talent rond. Dat werd zondag nog maar eens duidelijk. Liefst vijf spelers uit de JPL wisten een groot toernooi winnend af te sluiten. 

Zondag stond de finale van het EK U21 op het programma. De jonge Rode Duivels misten op een haar na het toernooi, maar alsnog stonden er twee spelers uit de Jupiler Pro League in de eindstrijd. Niklas Dorsch van KAA Gent en Lucas Nmecha van RSC Anderlecht verdedigden de kleuren van Duitsland. 

Dorsch speelde alle matchen van de groepsfase. In de kwartfinales moest de speler van KAA Gent geschorst toekijken, maar in de halve finale en de finale stond hij terug in de basis. Nmecha speelde alle duels en scoorde in de finale tegen Portugal de winnende treffer. Daarnaast kroonde de aanvaller zich ook topschutter van het toernooi.

Invaller Horvath de held na hands McKenzie
Aan de andere kant van de wereld stond de finale van de CONCACAF variant van de Nations League op het programma. In de finale namen de Verenigde Staten en Mexico het tegen elkaar op. Bij de Amerikanen begon Mark McKenzie van KRC Genk in de basis. Ethan Horvath van Club Brugge viel in. Matt Miazga (RSC Anderlecht) bleef de hele match op de bank.

In de finale stond het in de 119 minuut 3-2 voor de VS toen McKenzie ongelukkig de bal tegen de hand kreeg. De ref toonde evenwel geen genade voor de speler van Genk en legde de bal op de stip. Daarna kwam het moment de gloire voor Horvath. De doelman stopte de strafschop en de Amerikanen wonnen de eerste editie van de CONCACAF Nations League.