Witsel gaat zeker mee naar het EK, bondscoach twijfelt nog over twee pionnen

Witsel gaat zeker mee naar het EK, bondscoach twijfelt nog over twee pionnen

07-06-2021 07:28
12

De Rode Duivels beginnen binnenkort aan het EK en dat zal ook mét Axel Witsel gebeuren. De middenvelder was nog een twijfelgeval voor de EK-selectie, maar zit er uiteindelijk toch bij. Al kunnen er toch nog spelers gewisseld worden in de uiteindelijke selectie.

Na de partij tegen Kroatië gaf bondscoach Roberto Martinez aan de Belgische dagbladen alvast aan dat Witsel er "zeker bij zal zijn" in de selectie. Naar verluidt is de Spanjaard onder de indruk van de trainingen van Witsel en neemt hij hem mee naar het EK. Op zijn comeback zal het echter wachten worden tot de laatste wedstrijd van de groepsfase of zelfs pas daarna.

Toch is niet alles peis en vree bij de Rode Duivels. Zo is Leandro Trossard, die tegen Kroatië normaal speelminuten ging krijgen, plots een twijfelgeval. De flankaanvaller voelde zich zondag niet fit en speelde dan ook niet. Hoe zwaar zijn blessure is, is niet duidelijk. "Maar er staat wel een vraagteken achter zijn naam", geeft Martinez aan bij Het Nieuwsblad.

Verder is het ook nog maar de vraag of Dedryck Boyata klaar raakt voor het EK, al zijn daar iets minder zorgen over. Hij trainde dit weekend niet mee en zat ook niet op de bank. "Bij hem was het meer uit voorzorg, maar ook hem moeten we onderzoeken", aldus de bondscoach.