Belgische kranten vol lof over uitblinker Lukaku: 'Hij maakt straks brokken'

Belgische kranten vol lof over uitblinker Lukaku: 'Hij maakt straks brokken'

07-06-2021 06:54 Laatste update: 14:00
5

De Rode Duivels raakten zondag voorbij Kroatië na een doelpunt van Romelu Lukaku. Met zijn zestigste interlandgoal loodste hij onze nationale ploeg voorbij de Kroaten. Dat leverde hem ook flink wat lof op in onze kranten.

Bij Het Nieuwsblad kon chef Voetbal Ludo Vandewalle de lof niet op over de spits van Internazionale. 'Tegen Kroatië was dat talent Lukaku, het zwaargewicht in de aanval. Deze Lukaku maakt straks brokken, niet aan twijfelen. De spits van Inter is klaar om de knuffelbeer van de natie te worden', schreef hij.

Ook bij Het Laatste Nieuws spaarde men de lof niet voor de spits en zag het Anderlecht-product stevig uitblinken. 'Lukaku is een leider, een spelmaker, en een afwerker in hetzelfde imposante lichaam. Romelu orkestreerde zoals Cruijff vroeger, maakte acties zoals Van Basten, en werkte af zoals Gert Müller', aldus het dagblad.

In diezelfde krant zag ook analist Marc Degryse Lukaku uitblinken tegen de Kroaten. "Het was Lukaku die ons door die moeilijke periode trok", klonk het. "Hij wordt ons speerpunt op het EK", gaf Degryse aan.

Eenzelfde verhaal krijgen we te horen in de Waalse kranten en meer bepaald bij La Dernière Heure. 'Hij was het die zijn team wakker schudde door duels te winnen en twee à drie verdedigers aan de praat te houden. En ook in de tweede helft verzwakte hij niet', aldus de Waalse krant, die hem een 8 op 10 gaf.

SudPresse kroonde Lukaku eveneens tot Man van de Match. 'Zelfs als er even geen kansen waren, bleef hij erg precies in zijn controles en passing', viel er te lezen.