Buitenlandse kranten zien Duivels overtuigen: 'Vooral prestatie Lukaku onthouden'

Buitenlandse kranten zien Duivels overtuigen: 'Vooral prestatie Lukaku onthouden'

06-06-2021 23:40 Laatste update: 07-06-2021 14:16
13

Ook in het buitenland worden de voorbereidingswedstrijden van de Rode Duivels natuurlijk van dichtbij gevolgd. Onze nationale ploeg geldt immers als één van de grote favorieten voor het naderende Europese Kampioenschap. Met de 1-0-zege tegen Kroatië hebben de Belgen een statement gemaakt, klinkt het. Eén man overheerst de titels: Romelu Lukaku.

L'Equipe wijst hem niet toevallig aan als man van de match. 'Van deze niet altijd begeesterende België-Kroatië moeten we vooral de prestatie van Lukaku onthouden, die het enige doelpunt maakte en een kwelduivel was voor de Kroatische achterhoede.' Niet alleen zijn doelpunt, ook zijn ferme actie voordien, waarbij hij de paal raakte, sprong in het oog. Aan de overzijde zag de Franse krant dan weer een onmachtig Kroatië, ondanks een 'enorm sterk' openingskwartier.

La Gazzetta dello Sport bloklettert: 'Lukaku domineert: doelpunt en bal op de kruising'. Ook de iconische roze krant zag de Duivelse spits als 'absolute uitblinker' van het duel, mede dankzij zijn 'voortdurende leiderschap', merkt de auteur op. 'Nu op naar het EK. België leverde een overtuigend bewijs af, Kroatië leek dan weer verlegen.'

NOS vonden Kroatië het snedigst aan de partij beginnen. 'Een moment van pure klasse van de Belgische spits Romelu Lukaku draaide het spelbeeld compleet om', luidt de analyse. 'De topscorer van Internazionale draaide met drie verdedigers in de buurt om zijn as en krulde de baal prachtig tegen de lat.' Nadien brak Lukaku het duel zelf open met de enige treffer.

Tot slot moest het Kroatische Index  ruiterlijk haar meerdere erkennen in de Belgische klasse. Nochtans wordt ook daar de sterke start van de Kroaten benadrukt. 'Nadien nam België snel de controle over. In minuut 38 wierp het betere spel van België haar vruchten af', staat er te lezen, waarna alweer verwezen wordt naar een 'briljante' Lukaku.