Positieve test voor Busquets: Spanje moet U21-ploeg naar oefenduel sturen

Positieve test voor Busquets: Spanje moet U21-ploeg naar oefenduel sturen

06-06-2021 22:20

De voorbereiding van de Spaanse ploeg op het EK is in de war geschopt. Sergio Busquets heeft een positieve coronatest afgelegd, maakt de Spaanse bond bekend.

Ondanks de erg ongelukkige timing van het nieuws mag Busquets nog wel hopen op EK-deelname. De controleur van FC Barcelona moet voorlopig echter in isolatie verblijven, net als zijn 'naaste contacten' en de het medische team dat hem begeleidt, en zal tot nader order individueel trainen.

De besmetting van Busquets heeft ook gevolgen voor het afsluitende oefenduel tegen Litouwen van dinsdag. De Spaanse bond maakt bekend dat het voor de zekerheid de U21-selectie – die donderdagavond door Portugal werd uitgeschakeld op het jeugd-EK – naar Leganés zal sturen.

Toeschouwers die al een kaartje gekocht hadden, krijgen hun geld terug. Als zij alsnog naar de wedstrijd willen gaan, dan kan dat voor twintig procent korting. Verder zijn alle mediaverplichtingen van de Spaanse selectie voorlopig opgeschort.

Spanje begint op maandag 14 juni aan het EK. De Europees kampioen van 2012 zit met Zweden, Polen en Slowakije in de poule.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie