Nu al een legende: De Bruyne treedt in illustere voetsporen van Henry en Ronaldo

Nu al een legende: De Bruyne treedt in illustere voetsporen van Henry en Ronaldo

06-06-2021 21:53

Kevin De Bruyne heeft zijn trofeeënkast nog maar eens mogen uitbreiden. Zondagavond werd de spelmaker van Manchester City door de PFA, de spelersorganisatie van de Premier League zeg maar, verkozen tot Player of the Year. En dat voor het tweede jaar op rij: zeer bijzonder!

In de geschiedenis van de trofee, die in 1974 in het leven werd geroepen, gebeurde het namelijk nog maar twee keer eerder dat een speler zijn eretitel wist te verlengen. Dat maakt het op zich al speciaal, maar de namen van de twee voorgangers zullen De Bruyne enkel nog meer trots opleveren. Enkel grootheden Thierry Henry en Cristiano Ronaldo deden het hem voor.

Zowel in 2003 als 2004 was Henry, de absolute uitblinker bij Arsenal FC, volgens zijn collega's de allerbeste van de Premier League. Ronaldo (destijds Manchester United) flikte het kunstje dan weer in 2007 en 2008. De Bruyne is nu dus de derde die twee jaar op rij domineert. Overigens zijn er wel nog drie andere klasbakken die de trofee twee keer veroverden, weliswaar gespreid over meerdere jaren: Mark Hughes, Alan Shearer en Gareth Bale.

Het bewijst alleen maar hoe straf de prestaties van De Bruyne over het Kanaal zijn. Eerder slaagde enkel Eden Hazard erin om een Belg op de erelijst te laten bijschrijven. Het huidige zorgenkind van Real Madrid won in 2015.