Finale Euro U21 is van start gegaan: Nmecha en Dorsch gaan op zoek naar oppergaai

Finale Euro U21 is van start gegaan: Nmecha en Dorsch gaan op zoek naar oppergaai

06-06-2021 21:08
1

De ogen van de Europese voetbalfans zijn uiteraard grotendeels gericht op de start van het naderende EK, maar bij de beloften zitten we intussen al aan de finale van dat toernooi. Vanaf 21u gaan Duitsland U21 en Portugal 21 op zoek naar een trofee. Mét Belgische inbreng.

Dat bij Duitsland ene Lukas Nmecha rondloopt, is bij de trouwe volger van de Jupiler Pro League al lang geen geheim meer. De aanvaller van RSC Anderlecht, dat hem huurde van Manchester City, is één van de absolute talismannen van de Duitse beloften. In de hele campagne van onze oosterburen, met de kwalificaties bij dus, trof Nmecha al tien keer raak. In de finale start hij vanzelfsprekend.

In zijn steun verschijnt ook Niklas Dorsch aan de aftrap. De controlerende middenvelder van KAA Gent heeft evenzeer een vaste stek in het elftal van bondscoach Stefan Kuntz. Als de Duitsers de eindwinst op hun conto willen schrijven, zullen ze moeten afrekenen met de generatiegenoten van Portugal. In de halve finales schakelde die laatste ploeg Spanje uit, terwijl Duitsland Nederland aftroefde.