UPDATE: Stanciu weigert te knielen voor BLM: Ik denk niet dat dit oplossing is

UPDATE: Stanciu weigert te knielen voor BLM: "Ik denk niet dat dit oplossing is"

06-06-2021 18:29 Laatste update: 22:05
99

Engeland en Roemenië nemen het voor de start van het EK nog tegen elkaar op in een oefenduel, maar dat heeft ook voor wat controverse gezorgd. Meer bepaald de knieling voor BLM en de acties van het publiek en enkele spelers van Roemenië.

Binnen Engeland lijkt niet iedereen meer achter de knielingen voor BLM te staan en werd de nationale ploeg al enkele keren uitgefloten omwille van die actie. Ook tegen Roemenië gebeurde dat weer door enkele fans in het publiek.

Ook bij Roemenië staat niet iedereen nog achter de BLM-acties. Negen Roemenen op het veld knielden wel nog, twee anderen niet. Meer bepaald Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) en Ionut Nedelcearu (AEK Athene) besloten om dat niet te doen voor aanvang van de partij tegen Engeland.

De reden daarvoor is onbekend, al lijkt dat bij Stanciu omwille van het standpunt van zijn ploegmaats bij Slavia Praag te gaan. De spelers van de Tsjechische club besloten enkele maanden geleden al om niet langer te knielen voor BLM en zo 'apolitiek' te blijven. Een actie die Stanciu nu ook doorzet bij Roemenië, zo blijkt.

Update: Bij de Roemeense pers heeft Stanciu een verklaring gegeven voor zijn opmerkelijke actie. Zijn clubsituatie bij Slavia Praag speelt wel degelijk een rol. Na het Europa-League-duel tegen Glasgow Rangers kreeg zijn ploeggenoot, Ondrej Kudela, tien speeldagen schorsing vanwege vermeende racistische uitlatingen richting tegenstander Glen Kamara. Stanciu is nog steeds ontstemd over die sanctie. "Ik denk dat dit niet de oplossing is", vertelt hij over het knielen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie