Anderlecht herdenkt toptransfer uit de geschiedenis: 'Tovenaar van het Astridpark'

Anderlecht herdenkt toptransfer uit de geschiedenis: 'Tovenaar van het Astridpark'

Het is dag op dag vijftien jaar geleden dat RSC Anderlecht Mbark Boussoufa naar de club haalde. Een transfer die men bij paars-wit ook niet is vergeten en dat werd zondag nog extra in de verf gezet.

Op de officiële kanalen deelde Anderlecht de eerste beelden van Boussoufa bij de club. Een herdenken aan de mooie periode die hij bij de club beleefde, waardoor hij ook als één van de iconen van de laatste jaren wordt gezien bij de club.

Het grote voorbeeld van Anouar Ait El Hadj, het nieuwe goudhaantje van RSC Anderlecht, werd in 2006 door Anderlecht weggehaald bij KAA Gent. Hij speelde uiteindelijk vijf seizoenen voor de Brusselaars en won twee titels met paars-wit, één keer de Beker van België en drie keer de Belgische Supercup.

In 2011 trok Boussoufa naar Rusland en ging hij aan de slag bij Anzhi tot 2013. De drie seizoenen daarop speelde hij voor Lokomotiv Moskou alvorens in 2016 weer bij KAA Gent te belanden. Een groot succes werd dat echter niet. Boussoufa belandde uiteindelijk in de zandbak en ging daarna nog aan de slag bij Al-Jazira, Al-Shabab en Al-Sailiya. Sinds de zomer van 2020 zit hij zonder club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie