'Zo gênant van Vormer, hij is gaan geloven een drillinstructor te zijn'

'Zo gênant van Vormer, hij is gaan geloven een drillinstructor te zijn'

06-06-2021 17:32 Laatste update: 17:39
19

De voorbije weken deelde Club Brugge flink wat beelden vanuit de kleedkamers tijdens de Play-Offs. Daarin onder andere de kampioenenviering, maar ook de nervositeit tijdens die Play-Offs. Dat zorgde ook voor heel wat geschreeuw van onder andere Bas Dost en Ruud Vormer. En dat zit columnist Nico Dijkshoorn toch wat dwars.

In zijn column voor Het Nieuwsblad is de Nederlander niet mals voor zijn landgenoten en hun gedrag in de kleedkamers van Club Brugge. 'Zo zijn wij niet allemaal', begint Dijkshoorn aan zijn relaas. 'Van Ruud wisten we al dat hij als een barbaar tekeer kan gaan in de kleedkamer. Ik heb die tirade toen begrepen als het eind­station van plaatsvervangende schaamte', klinkt het.

Volgens Dijkshoorn paste het gedrag van Vormer, die razend was tijdens de wedstrijd tegen RSC Anderlecht, helemaal niet. 'Zo ­gênant, dat tierende mannetje dat blijkbaar echt is gaan geloven dat hij als een drill instructor in een slechte Vietnamfilm zijn ploeggenoten moet toespreken.'

Ook Dost, die in beelden van de wedstrijd tegen KRC Genk flink tekeer ging, wordt door de mangel gehaald door zijn landgenoot Dost. 'Hij zette een nieuwe standaard voor de totalitaire kleedkamerspeech. Het zijn hallucinante beelden van een speech die je normaal gesproken alleen op een oorlogsboot hoort, of op landingsvoertuigen die bijna het Noord-Franse strand bereiken', aldus Dijkshoorn.