Nieuwe Belgische club in buitenlandse handen? 'Miljardair denkt aan RWDM'

Nieuwe Belgische club in buitenlandse handen? 'Miljardair denkt aan RWDM'

06-06-2021 16:49
1

De voorbije jaren zagen we heel wat Belgische clubs in buitenlandse handen vallen en in Eerste Klasse B is er amper nog een club met eigenaren uit België. RWDM was één van de weinige clubs nog in Belgische handen, maar daar kan verandering in komen.

Volgens het Engelse The Athletic heeft Joseph DaGrosa namelijk het vizier gericht op RWDM. De Amerikaanse miljardair was eigenaar van FC Girondins de Bordeaux en momenteel CEO van Kapital Football Group. Hij dacht aanvankelijk aan de overname van het Engelse Southampton, maar heeft nu een ander plan.

De Amerikaan zou namelijk op een globaal gebied zich meer willen inzetten en clubs uit België (RWDM), Brazilië en Portugal overnemen. Samen met verschillende voetbalacademies uit Afrika en Zuid-Amerika hoopt DaGrosa dan een voetbalimperium uit te kunnen bouwen.

Daarmee dreigt RWDM de volgende club te worden die in buitenlandse handen valt. Het voorbije seizoen waren er met Seraing, Lommel SK, Union en KVC Westerlo al vier van de acht clubs die buitenlandse eigenaren hadden.