Twijfels bij Vertonghen, maar: Hij probeert alles intelligent op te lossen

Twijfels bij Vertonghen, maar: "Hij probeert alles intelligent op te lossen"

06-06-2021 12:15
2

De Rode Duivels rekenen op het EK nog volop op Jan Vertonghen. Vertonghen is inmiddels 34, maar volgens Benfica-watcher Nuno Martins toont hij nog altijd klasse bij die club. 

Het Belang Van Limburg stak haar licht op bij Martins. "Als Jan Vertonghen op het EK tegen Mbappé staat, zal hij het niet makkelijk hebben. Maar wie wel? Jan is geen spurtbom meer, maar hij blijft wel een belangrijke speler voor Benfica. Hij probeert alles intelligent op te lossen."

Vertonghen kan veel compenseren met zijn spelinzicht. "Niet tackelen als dat niet moet, anticiperen als het kan... Bij Benfica speelde Jan zowat elke minuut, en hij was héél regelmatig. Oké, de intensiteit is hier niet dezelfde als in de Premier League, behalve als je tegen Porto, Sporting of Braga speelt."

Vertonghen moet het nu wel gaan bewijzen op een hoog niveau. "In internationale matchen met België moet Vertonghen misschien weer een versnelling hoger schakelen en volstaat het niet altijd om te anticiperen, maar hier in Portugal heeft hij zeker nog één of twee mooie jaren voor de boeg", besluit Martins.