Ik denk dat ik momenteel Meunier zou laten starten bij Rode Duivels

"Ik denk dat ik momenteel Meunier zou laten starten bij Rode Duivels"

07-06-2021 12:00 Laatste update: 16:44
7

Deze week is het zover: de Rode Duivels beginnen aan hun EK met een match tegen Rusland. Voormalig Rode Duivel David Brocken (ex-Anderlecht en Standard) zal het toernooi met aandacht volgen... zij het dan wel vanuit Noorwegen, waar hij al jaren woont. 

Noorwegen doet zelf niet mee aan dat EK. Het leeft dan ook niet bepaald hard in de omgeving van Brocken. "Hier zijn ze vooral bezig met hun eigen nationale ploeg en het WK in Qatar", vertelt Brocken aan VoetbalPrimeur.be. "Je leest hier en daar wel over het EK, maar niet zoveel vind ik. Ik ga het EK dan ook vooral thuis volgen. Ik ken hier maar een paar Belgen, en die zijn niet zo voetbalminded."

Brocken acht de Rode Duivels alvast niet kansloos. "Ik hoop en gun het ze van harte, dat ze eindwinnaar worden. De grootste concurrenten worden volgens mij Frankrijk, Italië en Duitsland. Duitsland heeft niet zulke goede resultaten de laatste maanden, maar het blijft Duitsland. Ze groeien altijd in toernooien."

Brocken speelde zelf vooral als rechtsback, waar nu een strijd woedt tussen Thomas Meunier en Timothy Castagne. "Meunier is niet top momenteel, maar ik vind hem nog steeds goed. Van Castagne heb ik verschillende matchen gezien in de Premier League. Ik verwacht dat hij de volgende jaren een basisplaats gaat bemachtigen in nationale ploeg, maar momenteel denk ik dat ik Meunier zou laten starten."

Over zijn favoriete Duivel hoeft Brocken zeker niet lang na te denken. "Romelu Lukaku. Enkel en alleen al om de manier waarop hij met de kritiek omgaat. Hij is dan nog Speler Van Het Jaar geworden in Italië, chapeau", besluit de ex-Rode Duivel.