'Man City en FC Barcelona denken aan ruil: Laporte voor Roberto'

'Man City en FC Barcelona denken aan ruil: Laporte voor Roberto'

06-06-2021 10:25
1

De verhoudingen tussen Manchester City en FC Barcelona zijn uitstekend na de aanstelling van Joan Laporta als nieuwe president van de Spaanse club. Barça hoopt daar deze transferzomer gebruik van te maken en wil Aymeric Laporte naar Camp Nou halen. Sergi Roberto zou de omgekeerde weg kunnen bewandelen.

Dat meldt Diario SPORT. Tijdens de periode van Josep Maria Bartomeu waren de verhoudingen tussen City en Barcelona een stuk minder dan nu. De twee clubs gaan elkaar naar verluidt proberen te helpen deze transferperiode. Barcelona hoopt Laporte - die zijn basisplaats vorig seizoen verloor bij City - toe te voegen aan de selectie. Sergi Roberto kan de omgekeerde weg bewandelen. Pep Guardiola is zeer gecharmeerd van de veelzijdige Spanjaard.

Laporte zou niet onwelwillend tegenover een transfer staan, aangezien hij in Manchester Ruben Diás en John Stones voor zich heeft centraal achterin. Aangezien Barcelona niet de financiële middelen heeft om een hoge transfersom te betalen, wil het deze zomer vooral spelers gaan ruilen. Daar komt Sergi Roberto goed van pas: Guardiola zou hem graag toevoegen aan de City-selectie.