OFFICIEEL: Aston Villa breekt clubrecord voor komst van Buendia

OFFICIEEL: Aston Villa breekt clubrecord voor komst van Buendia

07-06-2021 12:40 Laatste update: 12:43
2

Een transfercoup van Aston Villa: de nummer elf van het voorbije Premier League-seizoen kaapt Emiliano Buendía weg voor de neus van Arsenal. The Villans breken het clubrecord voor de 24-jarige Argentijn van Norwich City, meldt onder meer de BBC.

Arsenal zit al enige tijd achter Buendía aan, maar wordt nu afgetroefd door Aston Villa. De club uit Birmingham heeft een akkoord bereikt met Norwich over een transfersom van 35 miljoen euro. Dat bedrag kan nog oplopen door bonussen en een doorverkooppercentage. Daarmee verbreekt Aston Villa het clubrecord. Dat staat nu nog op naam van Ollie Watkins. De Engelse spits kwam vorig jaar voor ruim 30 miljoen euro over van Brentford.

Buendía bereikte zelf al een akkoord met Aston Villa en werd in zijn thuisland medisch gekeurd, weet de BBC. De rechtsbuiten werd in het voorbije seizoen uitgeroepen tot speler van het jaar bij Norwich. Hij leidde The Canaries naar het kampioenschap in het Championship met vijftien goals en zestien assists in 39 duels.

Update: Aston Villa heeft de strijd om Emiliano Buendía gewonnen. De Premier League-club maakt maandag bekend dat de Argentijnse vleugelaanvaller overkomt van Norwich City. Buendía speelt dinsdagavond een WK-kwalificatiewedstrijd met Argentinië tegen Colombia, keert daarna terug naar Engeland en ondergaat dan een medische keuring. Met de transfer is naar verluidt 35 miljoen euro gemoeid.