Laporte reageert op beschuldiging Deschamps: 'Misschien heeft hij ander nummer'

Laporte reageert op beschuldiging Deschamps: 'Misschien heeft hij ander nummer'

05-06-2021 20:30

Aymeric Laporte heeft zaterdag op een persconferentie gereageerd op de uitspraken van Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk. Volgens Deschamps heeft Laporte gelogen over het contact tussen de twee.

Een kleine maand geleden maakte Laporte de keuze om uit te komen voor het nationale elftal van Spanje, in plaats van de Franse ploeg. Toen de stopper van Manchester City zijn besluit via een berichtje deelde met Deschamps, kreeg hij naar eigen zeggen geen reactie. De Franse oefenmeester stelt dat Laporte daarover loog: Deschamps heeft naar eigen zeggen nooit een bericht ontvangen van Laporte over zijn switch.

Vrijdag werd Laporte op een persconferentie nogmaals gevraagd naar de situatie. "Het kan zo zijn dat hij nu een ander nummer heeft. Ik weet daar in ieder geval niets van. Ik heb geen contact met hem gekregen, terwijl ik dat wel probeerde en wilde. Als we elkaar tegen het lijf lopen op het EK, dan weet ik zeker dat we vriendelijk tegen elkaar zullen zijn. Spelers uit het Franse team hebben me wél gefeliciteerd met mijn overstap. Dat is in mij ogen ook normaal."

Laporte kon gemakkelijk de overstap maken naar Spanje, omdat hij nooit een interland voor Frankrijk speelde. Hij zat wel een aantal keer bij de selectie. Met Spanje neemt Laporte het in de groepsfase van het EK op tegen Zweden, Polen en Slowakije.