OFFICIEEL: Clement tekent contract van 'onbepaalde duur' bij Club Brugge

OFFICIEEL: Clement tekent contract van 'onbepaalde duur' bij Club Brugge

05-06-2021 18:55 Laatste update: 18:57
31

Het succesverhaal tussen Club Brugge en Philippe Clement kent nog geen einde. Ondanks de geruchten over een vertrek, blijft de trainer gewoon bij de landskampioen. Hij plaatste zijn handtekening onder een contract van onbepaalde duur.

Dat maakte Club Brugge zelf bekend via de officiële kanalen. Clement had nog een contract tot het einde van volgend seizoen, maar dat werd door de landskampioen omgezet naar een contract van onbepaalde duur. Club Brugge geeft meteen ook de ambities weer bij die contractverlenging. 'We gaan volgend seizoen opnieuw op zoek naar nationaal én internationaal succes', klinkt het.

Een tevreden Clement reageerde ook meteen na het nieuws over zijn verlenging. "In achttien jaar Club heb ik al heel veel mooie dingen mogen meemaken maar ik zie ook nog heel wat mooie uitdagingen voor de toekomst. Uitdagingen die mij enorm motiveren. Ik kijk al uit naar de start van de nieuwe voetbalcompetitie, hopelijk mét publiek", klonk het.

"We zijn blij dat Philippe ook volgend seizoen hoofdtrainer van Club is", ging general manager Vincent Mannaert verder. "Uit onze gesprekken is gebleken dat we nog steeds dezelfde ambities delen en die graag samen willen realiseren. Philippe is een topcoach die het huis kent en kan werken in de multidisciplinaire omgeving die Club Brugge op vandaag is."

Club Brugge koos voor een opvallend contract, zonder een einddatum. Daar is volgens Mannaert ook een goede reden voor. "Door het contract om te zetten in één van onbepaalde duur geven we beide partijen de kans om evaluatiemomenten in te bouwen zonder ons vast te pinnen op een vooraf vastgelegd aantal seizoenen", besloot hij.