'Laporta verandert ethische code van Barcelona om zus aan te kunnen nemen'

'Laporta verandert ethische code van Barcelona om zus aan te kunnen nemen'

05-06-2021 13:31 Laatste update: 13:35
3

Opvallend nieuws bij FC Barcelona. President Joan Laporta heeft binnen de club naar verluidt een positie gecreëerd voor zijn zus Maite. Hij moest er de ethische code van de club voor aanpassen, maar dat heeft hij er wel voor over. 

Maite Laporta gaat vanaf maandag aan de slag in een nieuw gecreëerde functie bij Barcelona: Hoofd Inclusie en Diversiteit. Verschillende Spaanse media, waaronder El Mundo Deportivo, hebben een communiqué in handen waarin het nieuws bevestigd wordt.

'Barcelona kiest ervoor om deze positie te creëren om ervoor te zorgen dat de club blijft werken aan inclusie en culturele diversiteit. Daarin speelt ook gender een belangrijke rol', valt er te lezen. Maite Laporta heeft meerdere diploma's in marketing, communicatie en e-commerce.

Het opvallende is dat president Laporta de ethische code van Barcelona aan heeft moeten passen om zijn zus aan te kunnen nemen. Het was niet toegestaan om namens de club een familielid aan te nemen. Dat is inmiddels aangepast: nu mogen alleen ouders en kinderen van bestuurders niet aangenomen worden. Over broers en zussen wordt niets meer gezegd.