Veel problemen bij Rode Duivels: Ze zijn geen favoriet voor het EK

Veel problemen bij Rode Duivels: "Ze zijn geen favoriet voor het EK"

04-06-2021 23:00
12

Ook op dit EK zijn de Rode Duivels weer één van de grote favorieten voor eindwinst. Voor onze 'gouden generatie' mogelijk ook het toernooi van de laatste kans, al gelooft niet iedereen in onze nationale ploeg.

De voormalige legendarische voetballer Jan Ceulemans, die op het EK1980 nog een finale haalde met de Rode Duivels, ziet het somber in voor de nationale ploeg. "Ik denk niet dat de Rode Duivels de grote favoriet zijn door alle problemen waarmee ze kampen", vertelt hij bij Sporza.

Ceulemans ziet twee grote vraagtekens, en meer bepaald spelers, bij de Rode Duivels: Axel Witsel en Eden Hazard. "En de defensie wordt dan ook nog eens ouder", vertelt Ceulemans er nog bij. Al kunnen al die zorgen ook een positief effect geven. "Door die vraagtekens kunnen we wel misschien iets meer relax beginnen aan het toernooi en lukt het daardoor net om Europees kampioen te worden", aldus Ceulemans.

Eén grote favoriet wil hij niet geven, al noemt hij wel Frankrijk, Spanje, Portugal en Duitsland als mogelijke eindwinnaars.