'Cuypers vertrekt bij Olympiakos en zet handtekening bij KV Mechelen'

'Cuypers vertrekt bij Olympiakos en zet handtekening bij KV Mechelen'

04-06-2021 21:24
8

KV Mechelen kiest al jaren voor een bepaald beleid en doet vooral beroep op Belgische spelers in de eigen kern. Daar lijkt met Hugo Cuypers nu nog een extra Belg bij te gaan komen.

In mei raakte al bekend dat KV Mechelen het vizier had gericht op de Belgische spits. Een maand later is de deal volgens de Griekse journalist Giannis Chorianopoulos helemaal rond. KV Mechelen trekt Cuypers aan en betaalt de Griekse topclub Olympiakos één miljoen euro voor de spits.

Cuypers werd opgeleid door Standard, maar kwam niet verder dan één wedstrijd in de hoofdmacht van de Rouches. Na een succesvolle uitleenbeurt aan RFC Seraing trok Cuypers naar Griekenland en ging hij aan de slag bij Ergotelis FC.

Bij Ergotelis werd Cuypers een sensatie, met 22 doelpunten in dertig partijen. Het leverde hem een mooie transfer naar Olympiakos op, maar daar wist hij niet te overtuigen. De aanvaller werd daarop uitgeleend aan de Franse tweedeklassr AC Ajaccio, al wist Cuyper ook daar niet door te breken.

Het voorbije seizoen kwam Cuypers nog uit voor Olympiakos. De 24-jarige spits was er goed voor twee doelpunten en twee assists in veertien partijen.