Waalse pers spaart Mertens niet na gelijkspel: 'Hij liep verloren'

Waalse pers spaart Mertens niet na gelijkspel: 'Hij liep verloren'

04-06-2021 21:06
1

De Rode Duivels wisten donderdag niet te overtuigen en geraakten niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Griekenland. Bij de nationale ploeg waren er flink wat tegenvallers, maar in Wallonië zag men één grote teleurstelling: Dries Mertens.

In Vlaanderen werd er vooral gekeken naar het slechte defensieve werk van enkele jongens bij de Rode Duivels, in de Waalse pers leek men vooral Mertens te viseren. De aanvaller van SSC Napoli kreeg 45 minuten in de tweede helft, maar wist niet te overtuigen.

Bij RTBF spaarde men Mertens dan ook niet en gaf het de ervaren spits een 4 op 10. 'We waren al gewend geraakt aan zijn verwoestende invalbeurten. En dus zijn logischerwijs teleurgesteld over wat Mertens heeft gebracht. De Napolitaan leek een beetje verloren te lopen op het veld. Dit was verre van zijn beste wedstrijd in 97 interlands', schreef de Waalse omroep.

Sudpresse zag Mertens ook niet overtuigen en gaf hem een buis voor zijn partij. Al zag het Waalse dagblad ook een andere invaller niet overtuigen. 'Net als Batshuayi was hij amper te zien, in tegenstelling tot Doku en Carrasco op de vleugels', klonk het.

L'Avenir en La Dernière Heure vonden de ervaren man ook één van de minste op het veld en gaven Mertens dan ook slechts een 4,5 op 10. 'Ondanks zijn goede wil slaagde hij er niet in om betrokken te worden in de gevaarlijke acties en hij nam zelden initiatief. Ten opzichte van Doku heeft hij geen goede punten gescoord. Ook de aanvoerdersband gaf hem geen vleugels', oordeelde men.