UPDATE: 'Niet één, maar drie Franse clubs zitten achter Okereke'

UPDATE: 'Niet één, maar drie Franse clubs zitten achter Okereke'

04-06-2021 20:49 Laatste update: 19-06-2021 19:30
7

David Okereke werd dan wel kampioen met Club Brugge, de Nigeriaan heeft geen goed seizoen achter de rug. Bij Blauw-Zwart viel hij toch enigszins door de mand. Ondanks het mindere seizoen mag hij wel hopen op een straffe transfer.

Volgens een journalist van L'Equipe staat Okereke namelijk op het lijstje bij Olympique Lyon. De Franse club dreigt deze zomer Karl Toko Ekambi te verliezen en speurt al naar de opvolger. Okereke is één van de namen die bij die speurtocht op het lijstje van Lyon terecht is gekomen.

De Nigeriaanse spits is echter niet de enige mogelijke vervanger, want ook Giovanni Simeone (Cagliari) en Roger Marti (Levante) worden genoemd als potentiële opvolgers voor Toko Ekambi, die dit seizoen één van de uitblinkers was bij Lyon en goed was voor veertien doelpunten en zeven assists in 35 competitiewedstrijden.

Bij Club Brugge lijkt Okereke alvast geen toekomst meer te hebben. De Nigeriaan werd voor acht miljoen euro in huis gehaald, maar wist nooit te overtuigen. Dit seizoen speelde hij amper 1031 minuten (omgerekend iets meer dan elf partijen, red.) mee en scoorde hij daarin vier keer.

Update: Volgens Allnigeriasoccer denken drie Franse clubs aan Okereke. De Nigeriaanse bron kan evenwel niet vermelden om welke clubs het gaat, maar wel dat het om een definitieve transfer zou gaan.