'Geen langer verblijf bij Anderlecht voor Diaby, ook niet langer bij Sporting'

'Geen langer verblijf bij Anderlecht voor Diaby, ook niet langer bij Sporting'

04-06-2021 20:04
3

De carrière van Abdoulay Diaby lijkt maar geen beterschap te krijgen. De Malinees hoopte bij RSC Anderlecht een comeback te forceren, maar kwam bedrogen uit. Nu krijgt de aanvaller ook van moederclub Sporting Portugal slecht nieuws te horen.

Na een teleurstellende uitleenbeurt heeft men bij RSC Anderlecht besloten om de aankoopoptie op Diaby niet te lichten en de aanvaller terug naar Portugal te laten keren. Volgens A Bola zal Diaby echter niet in het shirt van Sporting Portugal te zien zijn.

De Portugese krant geeft aan dat Diaby niet moet hopen op een nieuwe kans bij de nieuwe kampioen. Trainer Ruben Amorim is niet overtuigd van de spits en heeft Diaby dan ook niet nodig. Daardoor mag (of moet) Diaby komende zomer weer op zoek naar een nieuwe club.

Zo blijft de carrière van Diaby in het slop te zitten. In 2018 vertrok hij bij Club Brugge en ging hij aan de slag bij Sporting Portugal. In zijn eerste seizoen kreeg hij nog veel speelminuten, maar wist hij niet helemaal te overtuigen. Ook uitleenbeurten aan Besiktas, Getafe en uiteindelijk Anderlecht zorgden niet voor beterschap.