OFFICIEEL: Anderlecht legt opnieuw jeugdproduct langer vast, nu 21-jarige Leoni

OFFICIEEL: Anderlecht legt opnieuw jeugdproduct langer vast, nu 21-jarige Leoni

04-06-2021 18:34
4

Dat RSC Anderlecht de weg van de jeugd ingeslagen is, is inmiddels genoegzaam bekend. Dit seizoen trad Vincent Kompany al geregeld aan met het allerjongste elftal van de speeldag. Wie weet maakt Théo Leoni daar binnenkort ook wel deel van uit. Zijn contract werd alvast verlengd.

Leoni is al enige tijd een sterkhouder bij de beloften van paars-wit, al kreeg hij nog nooit de kans om dat ook in het A-elftal te tonen. Toch gelooft de technische staf erg hard in zijn doorbraak. Dat is best opmerkelijk, want Leoni is intussen toch al 21 jaar. Dat weerhoudt Anderlecht er niet van hem een nieuwe verbintenis te laten tekenen, tot medio 2022.

Daarmee hebben de Brusselaars een goede slag thuisgehaald, want normaal gezien liep Leoni deze zomer uit zijn contract. Onze technisch onderlegde landgenoot kan voornamelijk uit de voeten als aanvallende middenvelder. In september vorig jaar behoorde hij al eens tot de wedstrijdselectie van Kompany. In het 1-1-gelijkspel tegen KAS Eupen kwam Leoni weliswaar niet van de bank.