Enfant terrible Diagne (ex-Club Brugge) nog maar eens veroordeeld

Enfant terrible Diagne (ex-Club Brugge) nog maar eens veroordeeld

04-06-2021 13:15
4

Mbaye Diagne was vorig seizoen niet bepaald een succes voor Club Brugge. De huurling blonk vooral uit in wangedrag op en naast het veld. De rechtbank heeft hem een jaar na zijn doortocht nog veroordeeld tot een rijverbod van drie maanden, weet Het Nieuwsblad.

Diagne is nog eigendom van Galatasaray, maar speelt nu op huurbasis bij West Bromwich Albion. Op 5 april 2020 werd hij tegengehouden in Knokke-Heist. Bij die controle bleek hij zonder geldig rijbewijs rond te rijden. Bovendien bleek zijn kind jonger dan drie jaar zonder gordel in de wagen zat.

In februari werd Diagne al eens veroordeeld omdat zijn Rolls Royce niet was ingeschreven of verzekerd. Ook toen droeg zijn kind geen gordel. Deze keer heeft Diagne een boete van 1.840 euro en een rijverbod van drie maanden gekregen. Of dat veel indruk maakt op Diagne is maar zeer de vraag. 

De rechter was alvast scherp voor hem. "Hoewel hij eerder al werd veroordeeld voor gelijkaardige feiten, bestuurde hij opnieuw een voertuig zonder geldig rijbewijs. Om hem de ernst van zijn gedragingen te doen inzien en recidive te voorkomen, is naast een geldboete ook een rijverbod noodzakelijk."