Mignolet predikt rust: “België zal er staan op eerste match van het EK”

Mignolet predikt rust: “België zal er staan op eerste match van het EK”

03-06-2021 23:15

Een veredeld B-elftal van de Rode Duivels kon zaterdag niet winnen van Griekenland. Na het 1-1 gelijkspel verscheen Simon Mignolet voor de camera van VTM. De doelman kon de uitslag en het spel kaderen

"Ik denk dat je deze wedstrijd in de context moet bekijken. Ik snap wel dat iedereen naar het resultaat kijkt en zal zeggen: het was maar tegen Griekenland, dat je moeten winnen'. Dat klopt ook, maar we hebben ook een aantal dingen geprobeerd", aldus Mignolet.

België speelde zonder onder meer Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Romelu Lukaku speelde enkel de eerste helft. "Er zijn ook een aantal titularissen niet bij. Tijdens de rust vonden er ook wissels plaats, die je in een normale wedstrijd niet zal doen."

"Dus ik denk dat de jongens die speelminuten moesten krijgen, die hebben gekregen. Ze hebben opnieuw de batterijen opgeladen. Dat is ook belangrijk naar de volgende wedstrijden toe. We zullen zien wie er tegen Kroatië speelt. Ik ben er zeker van dat we klaar zullen zijn voor de eerste groepswedstrijd", besloot Mignolet.